Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jönssonligan intar Falsterbo

På lördag drar årets hästfest igång, och på plats finns tre generationer Jönsson. En 75-årig veteran, en 46-åring sina bästa år, och en 12-årig debutant.
– När jag rider själv är jag inte nervös, men det är värre när jag tittar på Emil, säger Fredrik Jönsson.

Jan Jönsson, Emil Jönsson och Fredrik Jönsson – tre generationer som deltar under Falsterbo Horse Show.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Familjen Jönsson är en hästfamilj utöver det vanliga. De bor i Sveriges hästmecka Flyinge, farfar Jan Jönsson är en legendar inom svensk fälttävlan, pappa Fredrik Jönsson tog Sverige till ett lag-silver i VM förra sommaren och sonen Emil Jönsson är ett lovande löfte inför framtiden. Under tisdagens presskonferens i Falsterbo fanns alla tre generationer på plats, och alla tre är delaktiga under nästa veckas show. Fredrik tävlar i de internationella klasserna, Jan är tävlingsledare för huntingen och Emil debuterar i Childrens challenge.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen