Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Komposthög på Spillepeng brann med höga lågor

Under natten mot onsdagen larmades räddningstjänsten till Spillepengsgatan i Burlöv, där en komposthög börjat brinna på Spillepengs avfallsanläggning.

Larmet kom in vid 03.22 och räddningstjänsten kallades till platsen med en styrka från Burlöv.
– Det brinner med öppna lågor i en komposthög i det som sen ska bli jord ute på udden. Vi har lagt på lite vatten och jobbar nu med att försöka släcka elden genom att kväva den. Det gör vi med hjälp av en hjullastare som vi använder för att lägga massor av jord över branden, säger Mats Streer, inre befäl vid räddningstjänsten Syd.
Räddningstjänsten bistod av Sysavs personal, som med hjullastare arbetade för att täcka över och kväva lågorna.
– Man har delat upp området i olika delar med avstånd mellan varandra så det ska inte finns någon direkt spridningsrisk vad jag förstår. Vinden gör att röken drar in över Burlöv men det finns inget hälsofarligt ämne i röken. Känner man obehag kan man så klart stänga sitt fönster, säger Mats Streer.
Enligt SOS Alarm brann ett område av 100 gånger 50 meter. Lågorna slog upp ett par meter.
Strax efter klockan sju uppger Mats Streer att räddningstjänsten har kunnat lämna platsen. Branden är släckt, men Sysavs personal fortsätter att övervaka platsen.
Gå till toppen