Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kvinna döms efter inlägg om regissör

En kvinna döms för grovt förtal sedan hon publicerat inlägg på Facebook om en svensk regissör. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
En kvinna döms för grovt förtal i Nacka tingsrätt sedan hon publicerat inlägg i två slutna grupper på Facebook under metoo-hösten 2017 om en svensk regissör, skriver Dagens Nyheter. I januari 2018 inleddes en brottsutredning gällande förtal.
Kvinnan har i ett inlägg skrivit att mannen utsatte henne för en våldtäkt i början av nittiotalet. Han namngavs inte i inlägget men var möjlig att identifiera med hjälp av annan information. Han namngavs även i kommentarfältet. Mannen själv kallade anklagelserna för en lögn.
Kvinnan döms till villkorlig dom och dagsböter och ska även betala ett skadestånd på 60 000 kronor till regissören.
Enligt mannen och hans advokat innehöll inläggen uppgifter som gjorde det lätt att identifiera honom.
”Att bli anklagad för våldtäkt är fruktansvärt. Här lever jag mitt liv, och plötsligt anklagas jag för en sak 25 år tillbaka i tiden, som är en lögn”, har regissören tidigare skrivit i en kommentar till Dagens Nyheter.
Gå till toppen