Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Många gymnasier har lediga platser

I Malmö kan en elev komma in på nästan vilket program som helst, bara den har behörighet till gymnasiet.
Det är mellan skolorna som de stora skillnaderna i antagningspoäng finns.

På bygg- och anläggningsprogrammet blir alla behöriga antagna oavsett vilken skola eller inriktning man har sökt i Malmö.Bild: Ludvig Thunman
Det enda gymnasieprogram där det krävs mer än bara gymnasiebehörighet, är humanistiska programmet. Det finns bara på ett enda ställe, Malmö latinskola.
Totalt sett är det 84 olika program och inriktningar på Malmös gymnasieskolor där alla behöriga elever som har sökt, också har blivit antagna. Det är nästan hälften av alla program som erbjuds totalt sett.
Särskilt på yrkesprogrammen blir alla behöriga sökande antagna. På bygg- och anläggningsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet, hotell- och turismprogrammet och industritekniska programmet blir alla behöriga antagna oavsett vilken skola eller inriktning man har sökt.
På naturvetenskapliga programmet är det vanligast att alla ansökare inte kommer in, men även på detta program kan man komma in, så länge man är behörig och inte bryr sig om vilken skola man ska gå på.
Det är mellan skolorna som de stora skillnaderna finns. Medan vissa skolor har höga antagningspoäng på samtliga sina program och inriktningar, så finns det andra skolor där varenda behörig elev som söker blir antagen. Allra högst antagningspoäng har naturvetenskapliga programmet på Procivitas, S:t Petri skola och Malmö latinskola, samt ekonomiprogrammet på Procivitas.
Fakta

Programmen med de högsta meritvärdena

Siffran anger det lägsta meritvärdet för de som kommit in

Naturvetenskapsprogrammet, Procivitas: 322,5

Naturvetenskapsprogrammet, science, S:t Petri skola: 317

Ekonomiprogrammet, ekonomi, Procivitas: 312,5

Naturvetenskapsprogrammet, Malmö latinskola: 307,5

Naturvetenskapsprogrammet, S:t Petri skola: 305

Ekonomiprogrammet, juridik, Procivitas: 305

Samhällsvetenskapsprogrammet, beteendevetenskap, Procivitas: 300

Gå till toppen