Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Messis ilska mot domarna: ”Massa skitsaker”

Argentina föll tungt mot Brasilien i Copa América. Då rasade Lionel Messi mot domaren. – De har blåst för en massa skitsaker, men inte i dag, säger argentinaren efter semifinalförlusten.

Lionel Messi var rasande efter Argentinas semifinalförlust mot Brasilien i Copa América.Bild: Victor Caivano/AP/TT
Det var hårda ord som fotbollsstjärnan riktade mot ecuadorianske domaren Roddy Zambrano efter 0–2-förlusten i Brasilien. Han ifrågasätter varför videogranskningssystemet (VAR) inte användes under matchen, trots två möjliga straffsituationer.
– Domarna har blåst för så många skitsaker i den här turneringen, men i dag användes inte VAR en enda gång. Det är otroligt, säger Messi.
– De behöver titta på det här och jag hoppas att Conmebol (Sydamerikanska fotbollsförbundet) gör något åt de här domarna som stör matchen genom att favorisera ett lag.
VAR har annars använts flitigt under turneringen, till sådan grad att Conmebol fått gå in och försvara systemet efter att supportrar klagat på de långa uppehållen som blir i matcherna.
Teknologin har haft stor inverkan på resultaten, där bland annat Uruguay fick tre mål bortdömda i kvartsfinalförlusten mot Peru.
Även i gruppspelet blev flera mål bortdömda efter långa videogranskningar, samtidigt som det delades ut flera straffar även om inte domaren pekade på straffpunkten från första början.
Messi, som annars inte är känd för verbala utbrott, var rasande och menade att domaren inte visat Argentina någon respekt.
– Jag pratade med domaren och han sade att han skulle respektera oss, men det såg jag inte över huvud taget.
Gå till toppen