Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Netflix drar ner på cigaretterna

David Harbour och Winona Ryder i serien "Stranger things". En serie där det enligt kritikerna röks för mycket. Pressbild.Bild: Netflix/AP/TT
Netflix kommer inte att tillåta rökning av varken cigaretter eller e-cigaretter i några kommande serier man beställer med en åldersgräns på 14 år eller under, rapporterar Variety.
Beskedet kommer efter att strömningsjätten kritiserats av den amerikanska anti-rökningsorganisationen Truth Initiative. En rapport från organisationen visar att rökandet det senaste året har ökat kraftigt i flera Netflix-serier som är populära bland ungdomar. Storboven i dramat var andra säsongen av ”Stranger things” där rökning visades 262 gånger, en ökning från 182 i säsong ett.
Netflix ska nu exkludera all rökning utom när det gäller korrekt återgivning av historien. Även bolagets kommande filmer med en åldersgräns på 13 år eller under omfattas. Dessutom ska bolaget sträva efter att få bort rökningen även i serier och filmer riktade till äldre tittare, om det inte är helt nödvändigt för filmskaparens vision.
Gå till toppen