Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stina Nilsson: ”Det börjar bli bråttom”

Skidlandslaget står utan chef för vallningsteamet efter Urban Nilssons avhopp i våras. Nu tycker Stina Nilsson det är dags att hitta en ersättare.
– Det kan snart bli bråttom, säger hon.

Stina Nilsson tycker att det börjar bli bråttom med att hitta en ny chef för vallningsteamet. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Tjänsten som vallningschef är vakant sedan Urban Nilsson i maj meddelat att han slutar. Nilsson var ändå med på landslagslägret i Torsby i förra veckan för att lämna över arbetet, men ingen vet vem som blir hans efterträdare.
– Det kan bli bråttom, säger landslagsstjärnan Stina Nilsson.
– Det gäller att få ihop en helhet. Precis som oss aktiva är det viktigt att även de har en gruppdynamik. Att de får lugn och ro att hitta sin plats i det laget. Vi aktiva är ju ett landslag och de är ett vallalandslag. Det gäller att alla hittar sin roll där. Urban (Nilsson) har koordinerat det bra tidigare. Nu gäller det att de hittar en ny person som kan göra det minst lika bra.
Stina Nilsson betonar vikten av att det blir ”rätt” vallningschef:
– Det är kanske onödigt att stressa fram ett beslut. Då kan det bli kaotiskt.
Samtidigt är Stina Nilsson lugn för sin egen del:
– Min egen vallare, Rikard Andreasson, kommer att vara kvar. Därför känner jag mig lugn.
Jonas Peterson, den nye landslagschefen, säger att arbetet med att hitta en ny vallningschef pågår:
– Jag hoppas det blir klart de kommande veckorna. Det kan låta halvluddigt, men vi måste ha respekt för rekryteringsprocessen. Det är viktigast att hitta rätt person. Vi har flera konkreta namn att jobba med.
Gå till toppen