Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Asllani kan missa bronsmatch: ”Tar vi dag för dag”

Ksovare Asllani är på bättringsvägen efter sin huvudskada, men det blir en kamp mot klockan för att få henne spelklar till bronsmatchen mot England.
– Det är väldigt viktigt för oss med Kosses välmående och att inte riskera något, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

Förbundskapten Peter Gerhardsson ser bekymrad ut när Kosovare Asllani bärs ut på bår.Bild: PETTER ARVIDSON
Det var otäcka bilder när den svenska mittfältsstjärnan stöp i backen efter att ha fått en boll i huvudet i slutet av VM-semifinalen mot Nederländerna. Kosovare ”Kosse” Asllani bars ut på bår och fördes till sjukhus, där man gjorde en rad undersökningar för att utesluta hjärnblödning, fraktur, samt nerv- och ligamentskador.
– På morgonen blev det kontrollerat igen av expert och jag har bara fått positiva besked därifrån, säger Houman Ebrahimi.
Han beskriver skadan och symptomen som vanliga inom sporter som rugby och amerikansk fotboll. Det brukar kallas för ”stingers” eller ”burners” för att smärtan strålar ut i ena armen.
– Men de är byggda på ett annat sätt och det är en annan idrott. De bara skakar av sig det och spelar vidare, säger Houman Ebrahimi.
Kosovare Asllani följer med till Nice med sikte på att ha henne spelklar till bronsmatchen mot England, men det finns bara två dagar till återhämtning.
– Kosse mår bra, men hon måste känna sig trygg innan vi tar det här beslutet och det gör vi tillsammans med Kosse.
Nathalie Björn skulle starta, men ställdes över på grund av feberkänning och hade över 38,5. Efteråt uttryckte Rosengårdsspelaren besvikelse över att ha blivit stoppad.
– Det är inte så jag uppfattade det. Hon vill spela en sådan viktig match och att hon blir besviken är inte alls konstigt, men det här var för hennes bästa och för lagets, säger Houman Ebrahimi.
Gå till toppen