Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De väntar tre dygn för att stå närmast Hov1

De kom i måndags morse. I tre dygn har Liv Strångert och Ella Holgersson, båda snart 16, köat för att få bästa platserna när bandet Hov1 spelar i Folkets park i Malmö på torsdagskvällen.
Liv Strångert och Ella Holgersson sköter listan med könumren. När vi är på besök kommer ett gäng Hov1-fans som får 92, 93 och 94.Bild: Bengt Arvidson
Kl 07.30 på torsdagsmorgonen köade uppåt hundra unga tjejer i parken. Inte en enda kille.
– Det är för att alla tjejer tycker att killarna i Hov1 är så snygga, säger Liv Strångert och Ella Holgersson.
De kom hit i måndags och fick då nummer 1 och 2 i kön.
– Vi sköter kölistan, skriver upp namn och skriver könummer med tuschpenna på handen på de som kommer, berättar tjejerna.
De har, liksom de andra i kön, övernattat med liggunderlag och sovsäck, direkt på den stensatta gången. En förälder har kommit med choklad och kex ibland.
Liv Strångert och Ella Holgersson har nummer 1 och 2 i kön. Vid 120 slutade man numrera de köande.Bild: Bengt Arvidson
Varför gör ni detta?
– Vi är lite galna, säger Ella Holgersson.
– Det är för att deras lyrics (texter) går att relatera till. De sjunger på svenska om kärlek och så vill man hamna längst fram vid scenen, säger Liv Strångert.
Varför där det så viktigt?
– Man är mera med dom då, en del av konserten.
Har ni haft långtråkigt i veckan?
– Nej faktiskt inte. Vi har löst lite sudoku och lärt känna en massa härliga människor i kön, säger Liv och Ella.
Hov1 är en framgångssaga med publikrekord på Gröna Lund och består av Ludwig Kronstrand, Noel Flike, Dante Lindhe och producenten Axel Liljefors Jansson.
Lyssna på några av deras hits här!
Gå till toppen