Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fjärde året med Dansveckorna i Lomma

Med start den 14 juli är det åter dags för Dansveckorna i Lomma. Under tre veckor får Lommaborna chansen att prova allt från linedance och gammeldans till salsa och street dance. Dessutom bjuder en grupp från Uganda på prova-på-dans.

2016 var bland annat Bertil Lindberg, ordförande i Gammaldansföreningen Öresund, bland de som invigde Dansveckorna.Bild: Johanna M Karlsson
Lomma kommun beskriver det som ett "unikt" samarbete med traktens olika föreningar när den tre veckor långa festivalen Dansveckorna hålls för fjärde året. I år blir det danskvällar och workshops i klassiska pardanser som gammeldans, salsa, bugg och lindy hop, men även i street dance, flamenco, cirkus och dansakrobatik.
Allt tar plats på en uppbyggd dansbana i amfiteatern mellan Strandkyrkan och havet och flyttar vid regn in i Lomma dansrotunda. De 45 programpunkterna inleds klockan 16 den 14 juli med en invigning som bjuder på smakprov från medverkande dansföreningar.
Ett par andra exempel är magdans för pensionärer och andra vuxna klockan 11.15 den 29 juli och så klockan 16 den 31 juli då en dansgrupp från Uganda i Östafrika håller i prova-på-dans.
Programmet i sin helhet finns i kommunens evenemangskalender.
Gå till toppen