Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Junior Brielle – helt utan divalater

När bröderna i den hajpade duon Junior Brielle går upp på scen ska det vara fest från första stund. – Första låten måste skjuta upp oss och publiken till yttre rymden, säger den turnéaktuella duon till TT.

Junior Brielle består av bröderna Gabriel och David Röhdin från Brunflo i Östersund. I sommar spelar duon i bland annat Luleå, Arvika och Uppsala. Arkivbild.Bild: Claudio Bresciani/TT
Med debutalbumet ”Tampa” i bagaget ger sig bröderna Gabriel och David Röhdin i Junior Brielle ut på en mindre Sverigeturné. Men frågan är om någon spelning i sommar kan slå fjolårets på Storsjöyran.
– Att få spela på Storsjöyran var en pojkdröm som slog in, och det var grymt när hela publiken fortsatte att sjunga ”I luften” när låten hade slutat, säger duon.
TT: Vilket är ert sämsta turnéminne?
– Chockhöjningen av bensinpriset i mitten av april. Sedan är ljudtekniker i regel spektakulärt otrevliga. Inte vår dock, han är grym.
Bröderna från Brunflo har fått in turnévanan, trots att det bara har gått ett drygt år sedan de slog igenom med singeln ”Säg aldrig ditt namn”.
– Man åker långt till festivalen, soundcheckar, väntar fyra timmar, dricker två öl, spelar, dricker tio öl. Sedan vaknar man av att hotellets städpersonal idiotförklarar en för att man inte har checkat ut. På vägen hem äter man en MacFeast.
TT: Vilken låt inleder ni helst konserterna med?
– Första låten måste skjuta upp oss och publiken till yttre rymden, bort från vardagens gråa tillvaro och ut till rymdens färger. Det ska vara tydligt att det är dags för fest. ”Love” är en låt med mycket coola rymdljud och har dessutom förra årets bästa refräng. Den får det bli.
TT: Vad har ni för önskemål till arrangörerna?
– Vi är väldigt enkla landsbygdspojkar helt utan divalater. Vi är glada om vi får något överhuvudtaget. David brukar vilja ha nachos och salsa. Annars är det mest öl.
Bästa och mest lärorika spelningen som bröderna sett var en med The Tough Alliance på festivalen Storsjöyran. Årtalet är de osäkra på, men det kan ha varit 2006.
– Deras manager kom in med en cd-spelare, ställde den på scenen och tryckte på play. Sen kom The Tough Alliance ut och typ dansade, svingade baseballträn och hånglade. Fyra låtar blev det totalt. Lärde oss allt.
TT: Har det hänt att ni inte har spelat något extranummer?
– Det lamaste man som artist kan göra är 1) reklam för stora, elaka, miljöförstörande företag, 2) gå av scenen för att sedan gå på igen.
TT: Apropå miljöförstöring, hur klimatsmart är er turné?
– Fram till den här sommarturnén har vi alltid åkt tåg. Nu har vi för mycket grejer med oss, så nu åker vi två bilar. Är det klimatsmart? Vi brukar ha eco-inställningen på vid landsvägskörning.
Fakta

Junior Brielle

Bildades 2017 av bröderna Gabriel och David Röhdin. Debuterad samma år med singeln "I luften".

Slog året därpå igenom med singeln "Säg aldrig ditt namn". Samma år släppte duon sin första ep "Blod".

Nominerades 2019 till en Grammis i kategorin årets nykomling och utsågs till årets genombrott av musiktidningen Gaffas läsare.

Aktuella med debutalbumet "Tampa" och med en mindre sommarturné.

Turnéplan: 4/7 Borlänge, 1/8 Arvika, 3/8 Luleå, 10/8 Göteborg, 13/8 Malmö, 24/8 Uppsala.

Gå till toppen