Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kolgjini: ”Jag känner en enorm glädje”

Tae Kwon Deo var bara bäst i finalen av Sprintermästaren som avgjordes i Halmstad. I sulkyn satt tränaren och kusken Adrian Kolgjini. – Jag känner en enorm glädje att få vinna de här stora loppen. Det här är topp ett i min karriär, sade 26-årige Kolgjini.

Redan i uttagningsloppet visade Tae Kwon Deo toppform när han blev tvåa efter ett tufft lopp utvändigt om ledaren. I finalen tvingades fyraåringen trava i tredjespår sista 600–700 metrarna men var ändå klart starkast över upploppet.
– Finalen började helt rätt, men sedan blev allt fel när jag tvingades gå på i tredjespår på långsidan. Men vi har siktat på Sprintermästaren i åtta månader och han var bara bäst, sade Adrian Kolgjini till TV12.
Robert Bergh, som vunnit Sprintermästaren tre gånger tidigare, blev tvåa med Pinto Bob sedan han forcerat till spets efter 600 meter.
Bergh skrällde i uttagningsloppen som ingick i V75-spelet. Han vann det första loppet med Frenchnorwegian till oddset 41,21 efter en vass avslutning. Fyraåringen ägs av hockeystjärnorna Daniel och Henrik Sedin.
– Det här var överraskande, men han var ju bara bäst och vann med 20 meter, sade Bergh.
I nästa uttagningslopp slog han till med orutinerade Pinto Bob som segrade till drygt 20 gånger insatsen. Och ännu en stor skräll på V75-spelet.
Pinto Bob fick ett vilsamt lopp i rygg på ledaren, på sista långsidan flyttades han ut i slagläge och avgjorde rätt så enkelt på upploppet.
– Han har hög kapacitet men galopperat en del. Nu skötte han sig fint och fick spara speeden till upploppet, då är han supersnabb, sade Bergh.
I långdistansloppet över tre varv körde Peter Ingves ett perfekt lopp med Smevikens Cruiser och kunde vinna utan problem. Sjuåringen bjöds andrapar utvändigt och när Ingves attackerade i tredjespår runt sista kurvan bet spurten väldigt bra. Segern blev behaglig och gladde förstås tränaren Veijo Heiskanen.
Åbytränaren var med om en svår olycka för några veckor sedan i träningskörning med häst. Heiskanen flög ur träningsvagnen och fick en fraktur i höften. Han flögs med helikopter till Sahlgrenska sjukhuset där han opererades. Det kommer att ta några månader innan han är tillbaka i sulkyn igen.
Gå till toppen