Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Minnesord om Thomas Anvelid

Thomas Anvelid, Höllviken, har avlidit efter en tid av sjukdom den 18 juni i en ålder av 61 år.

Thomas Anvelid (1957–2019).Bild: Foto: Privat
Thomas kom till Ernst & Young – numera EY från Revisorsgruppen i Malmö. Thomas blev snabbt en profil på kontoret i Malmö genom sitt glada och sorglösa sätt att vara.
Thomas kände ”alla” i Malmö. Uppväxt som har var inne i Malmö och hans utåtriktade sätt gjorde att han snabbt fick ett stort kontaktnät vilket både han själv och EY haft stor nytta av i ackvisitionsarbetet och i vårt byggande av varumärket. Thomas kundportfölj var väsentlig och han hade nära kontakt med sina kunder.
Thomas hade även interna roller först som gruppchef och sedan under många år som kontorschef för EY Malmö. Thomas blev även partner eller delägare som det då kallades i Ernst & Young. Precis som när det gällde kontakter med kunder hade Thomas god kontakt med medarbetarna och fick många medarbetares förtroende vilket bidrog till god anda och gott samarbete mellan medarbetare och ledning. Thomas ingick under några år även i regionens ledningsgrupp.
Thomas var aldrig rädd för att lufta sina åsikter. Vi har i partnergruppen i region Syd haft många konstruktiva diskussioner där Thomas bidragit med brandfacklor i syfte att alla delar av problemet måste belysas. Detta bidrog oftast till att vi hittade en väg framåt.
Vi har lärt oss mycket av Thomas, bland annat hur man tacklar problem. Enligt Thomas så jobbar man med dem men man låter inte problemen ta över. ”Dom kan ju i alla fall inte döda mig” var ett sådant uttryck som han ofta använde. Thomas hade helt rätt i detta och det var ju sjukdomen som till sist ändade hans liv.
Vi kommer att sakna hans malmöitiska och glada sätt när han, som han var, hälsade på hög som låg, skåning eller stockholmare med sin hälsningsfras ”Hallå pågar”!
Under hans sista år på EY innan sjukdomen tog över hann Thomas med att trappa ner sina kundengagemang och då får lite ledig tid som han tillbringade tillsammans med familj och vänner i det nybyggda huset i Höllviken samt i lägenheten i Spanien.
Det är med stor sorg vi mottagit beskedet om Thomas bortgång och våra tankar går till Thomas närmaste familj, hustru Cissi och barnen Stephanie och Bastian. Vi kommer att minnas Thomas med glädje!
Partners EY Syd
genom Per Karlsson
Gå till toppen