Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Om uteblivna straffen: ”Stör mig mycket”

Sverige borde ha fått straff i VM-semifinalen mot Nederländerna, säger tidigare toppdomaren Jonas Eriksson. De svenska spelarna är irriterade över att situationen inte ens videogranskades. Och att de nu tvingas anpassa sig. – Det stör mig väldigt mycket att man ska behöva förstärka situationer, säger Fridolina Rolfö.

Sveriges Lina Hurtig fälldes av Nederländernas Desiree van Lunteren i den 67:e minuten av VM-semifinalen, men domaren ansåg inte att det skulle dömas straff.Bild: Jonas Ekströmer/TT
I den 67:e minuten av semifinalen i fotbolls-VM åkte Lina Hurtig i backen i straffområdet efter en duell med Nederländernas Desiree van Lunteren. Hurtig ville ha straff men kanadensiska domaren Marie-Soleil Beaudoin höll inte med. Hon tyckte inte ens att det var värt att videogranska situationen, vilket förvånar den tidigare toppdomaren Jonas Eriksson.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen