Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Peru skrällde i Copa América-semi

Peru är överraskande i final i Copa América. Laget skrällde och slog ut regerande mästaren Chile med 3–0 i den sydamerikanska fotbollsturneringen.

Perus spelare firar onsdagens semifinalseger.Bild: Ricardo Mazalan/AP/TT
Nu väntar en avgörande match mot värdnationen Brasilien på klassiska Maracanã i Rio de Janeiro i helgen – Perus första final i Copa América på 44 år.
– Vi har tagit oss igenom några tuffa stunder i turneringen och förtjänar att vara i final, säger Perus förbundskapten Ricardo Gareca, och syftar bland annat på 0–5-förlusten mot Brasilien i gruppspelet.
I semifinalen mot Chile kom Perus första mål från Edison Flores efter 21 minuter. Yoshimar Yotún gjorde 2–0 efter 38 minuter, och slutresultatet fastställdes av Paolo Guerrero på tilläggstid.
Pedro Gallese, som frälste laget med sin räddning av Luis Suárez straff i kvarten, storspelade åter i Perus mål.
Chile har därmed bränt chansen till tre titlar i rad. Såväl 2015 som i jubileumsturneringen 2016 slog man Argentina i finalen. Nu får dessa lag nöja sig med matchen om tredje pris i São Paulo i helgen.
Samtidigt blickar Peru framåt.
– Förlusten mot Brasilien var väldigt tuff, men den här matchen kommer bli annorlunda. Det är final, en match du måste vinna, och vi ska jobba hårt för att lyfta pokalen, säger Yoshimar Yotún, tidigare i Malmö FF.
Gå till toppen