Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Stoppades från spel: ”Fortfarande hemskt”

Hon såg ut att få gå in från start i en VM-semifinal. Men precis före avspark mot Nederländerna ströks 22-åriga Nathalie Björn ur den svenska elvan.
– Det suger riktigt hårt att inte kunna vara med på planen, säger framtidsnamnet.

FC Rosengårds Nathalie Björn skulle starta mot Nederländerna men stoppades av landslagsledningen kort före avspark.Bild: SIMON HASTEGÅRD
Peter Gerhardsson överraskade med att stoppa in mästerskapsdebutanten Nathalie Björn i startelvan i VM-semifinalen mot Nederländerna.
Men bara tjugo minuter före start var plötsligt Elin Rubensson tillbaka på mittfältet.
Rosengårdsspelaren Björn hade fått feberkänningar redan när hon kom till arenan. Och efter uppvärmningen fattades beslut att hon inte skulle starta.
Efter den svenska förlusten – 0–1 i förlängning – var Björn mer än besviken.
– Det var hemskt. Det är fortfarande hemskt att inte få spela en semifinal, säger hon.
Två gånger konstaterar hon att det var det medicinska teamet som tog beslutet.
Blev hon sur?
– Det är klart att jag ville spela. Man vill alltid spela och man gör allt för det. Sen tror jag kanske inte att jag hade kunna spela i och med att de tog det beslutet. Men det suger riktigt hårt att inte kunna var vara på planen och att vi inte vinner i dag. Det var riktigt jobbigt att sitta på bänken.
Hur mår du nu?
– Jag mår bra.
Så det var ingen feber?
– Jo, men jag mår bra.
För Elin Rubensson blev det snabba ryck. Först var den rutinerade landslagsspelaren ute ur startelvan. Sedan stod hon plötsligt och sjöng nationalsången på planen i Lyon.
– Ja, det blev ganska snabba ryck när jag fick reda på att jag skulle starta. Men jag försöker alltid förbereda mig likadant, så det var egentligen ingen skillnad, säger Rubensson.
Rubensson vilades mot USA tidigare i VM, men hade förutom det startat i samtliga VM-matcher fram till semifinalen. Men mittfältaren hade rett ut det före matchen med förbundskapten Peter Gerhardsson varför han ville bänka henne.
– Ja, vi hade en dialog, men det som sades stannar mellan oss.
Gå till toppen