Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Supportrarnas logistiska utmaning – ”The Open” krockar med MFF

Malmö FF:s supportrar står inför en av sina tuffaste utmaningar logistiskt.
På torsdagen blev det klart att MFF möter nordirländska Ballymena i EL-kvalets första omgång – bortamatchen spelas 18 juli, vilket är samma dag som British Open i golf inleds i Nordirland.

Tiger Woods och de andra golfstjärnorna drar igång British Open bara några mil från Ballymena samma dag som MFF spelar där.Bild: JASON CAIRNDUFF
Det är bara andra gången den anrika tävlingen spelas i Nordirland – första gången var 1951. Vilket innebär att hotellrum är bokade sedan länge och priserna på de som är kvar har stuckit iväg.
Samma sak gäller för flygresorna. Mellan Köpenhamn och Belfast finns inga direkta flyg.
– Vi har ambitionen att försöka chartra ett flyg och har jobbat med det en tid. Men de försvårar processen att det stod mellan två lag. Vi ska försöka lägga ut något och se hur intresset är, säger Thelma Ernst, ordförande i MFF Support.
– Det kommer inte att bli lätt och vi kan inte göra mycket. Har hört några som bokat studentrum. Att det är så kort varsel också är ett problem. Ur det perspektivet var det dåligt att vi lottades mot förkvalslag, säger MFF:s SLO Pierre Nordberg.
Han påpekar också att det kan bli svårt att chartra plan med kort varsel, då det är så många Europamatcher och många klubbar chartrat plan till spelare och ledare.
Thelma Ernst tror att en hel del supportrar väntar till nästa omgång.
– Vi har etablerat oss lite mer och är inte helt ovana att spela i Europa och en del kanske väntar till andra omgången. Det kan bli en liten grupp, men en kärna som kommer att göra sig hörd och få en fin upplevelse.
Gå till toppen