Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Vill inte lämna VM utan medalj”

Finalmissen sved. Men Sverige tänker inte lämna fotbolls-VM tomhänt. – Vi har tagit oss så här långt och nu vill vi inte lämna VM utan medalj, säger Magdalena Eriksson.

Sverige deppade efter förlusten mot Nederländerna. Nu måste laget omgruppera sig, ladda om och ge allt i bronsmatchen på lördag, säger Magdalena Eriksson.Bild: Janerik Henriksson/TT
De svenska spelarna var av förklarliga skäl extremt besvikna efter semifinalförsluten mot Nederländerna, 0–1 efter förlängning. Men även om gulddrömmen är borta, finns det fortfarande en medalj att slåss om.
På lördag spelar Sverige bronsmatch mot England i Nice, och det gäller att snabbt lägga besvikelsen bakom sig för att fokusera på matchen om tredjepris. Även om det kan vara svårt.
– Om någon hade frågat mig före mästerskapet om jag ville ha en semifinalplats och bli fyra i världen, så tror jag att jag hade sagt ja till det. Men när man är så här nära en finalplats, då känns det bara väldigt surt att få spela en bronsmatch, säger lagkaptenen Caroline Seger, som gör sin 200:e landskamp om hon får spela på lördag.
Hon är dock snabb med att tillägga att de svenska spelarna nu måste ladda om, hur tufft det än kan kännas.
– Man är tvungen. Antingen skiter man i det och så åker vi hem med inget, eller så vänder vi på detta och finner någon form av styrka. Det hade varit roligare med ett guld, men det är bättre att åka hem med något än helt tomhänt.
För Hedvig Lindahl, som efter semifinalen tårögd konstaterade att hon aldrig kommer att vinna ett VM-guld, är motståndet tändvätska nog.
– Det kanske är tur att det är England så att man kan ladda om. Jag vill inte förlora mot England, säger Lindahl, som lämnade Londonklubben Chelsea efter den gångna säsongen.
– Men de vill inte förlora mot Sverige heller. Ingen vill åka hem som fyra, det är nog det värsta. Nu ska vi ha en medalj, annars så är det helt ovärt att jag varit borta från mina barn i flera veckor.
Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson sade tidigare under mästerskapet att målet var att vinna den allra sista matchen. Han tänkte nog på finalen, men möjligheten att uppnå det finns fortfarande i och med bronsmatchen.
– Det är otroligt viktigt. Det skulle få oss att komma härifrån med en riktigt bra känsla, en känsla att vi har åstadkommit något. Vi ska omgruppera oss, återhämta oss, ladda om och sedan ge allt på lördag, säger Magdalena Eriksson.
– Det känns som att vi förtjänar att ta en medalj och vi ska göra allt vi kan för att ladda om.
Mittfältaren Lina Hurtig ville som alla andra i laget nå final, men säger att det är skönt att VM i alla fall inte är över för svensk del.
– Det känns bra att vi har en till match efter det här. Jag tror att alla är jävligt taggade på den, och revanschsugna.
Gå till toppen