Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Berget utanför MFF-truppen

Jo Inge Berget säger att han är spelklar men den allsidige norrmannen är inte med i truppen mot Örebro. MFF-tränaren vill heller inte säga om Berget definitivt kommer att spela i söndagens träningsmatch.

Jo Inge Berget är tillbaka i träning efter att ha haft en hittills skadedrabbad sommar.Bild: MATHILDA AHLBERG
Det tog längre tid än vanligt att räkna antalet tillgängliga spelare under den femton minuter långa träningen som var öppen. Fouad Bachirou och Sören Rieks som gick av träningen tidigare under veckan var med och båda två är med i truppen som möter Örebro SK under lördagskvällen.
Däremot är Jo Inge Berget inte med i truppen. Trots att norrmannen själv säger att han är spelklar och att det är upp till Uwe Rösler.
– Det har varit mycket fram och tillbaka. Inga större grejer, men det hade inte släppt helt. Men träningen i dag gick fint, säger Berget.
Skadesituationen har den senaste veckan ljusnat för MFF, enligt tränaren handlar det om ”en eller två mindre känningar”. Mot AIK hoppade både Rasmus Bengtsson och Foaud Bachirou in från bänken.
– Det som vi har jobbat för börjar nu. Det är en viktig vecka för oss och vi kommer att behöva hela truppen. Vi roterar inte bara för att rotera utan vi tänker på alla de tre matcher vi har nu framöver, säger Rösler och tänker på Örebro hemma, torsdagens hemmamatch mot Ballymena i Europa League-kvalet och nästa helgs toppmatch borta mot Djurgården.
Efter lördagens allsvenska match mot Örebro kommer dessutom MFF att spela träningsmatch under söndagen mot danska Lyngby. Då kan MFF-supportrarna få se nyförvärvet Jonas Knudsen för första gången. Dansken blir inte spelklar för MFF i tävlingssammanhang förrän matchen mot Sirius den 21 juli.
– Han kommer att spela på söndag. Han, precis som många andra, behöver speltid. Jonas har gått in i omklädningsrummet och varit sig själv. De danska killarna har hjälpt till såklart men han har integrerats väl in i laget, säger MFF-tränaren.
MFF-truppen: Johan Dahlin, Dusan Melichárek, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen, Oscar Lewicki, Behrang Safari, Eric Larsson, Anders Christiansen, Bonke Innocent, Fouad Bachirou, Erdal Rakip, Romain Gall, Arnor Traustason, Sören Rieks, Guillermo Molins, Tim Prica, Markus Rosenberg, Marcus Antonsson.
Gå till toppen