Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Djokovic försvarar Tomic: ”Orättvist”

Australiern Bernard Tomic fråntogs sina prispengar i Wimbledon för att han spelade för dåligt. Ett märkligt beslut, enligt världsettan Novak Djokovic. – Han har förtjänat sin rätt att vara i den här turneringen, säger serben till AFP.

Novak Djokovic tar Bernard Tomic i försvar.Bild: Tim Ireland/AP/TT
Tennisstjärnan Novak Djokovic ifrågasätter kraftigt beslutet att frånta Bernard Tomic dennes prispengar efter förlusten mot Jo Wifried-Tsonga i den första omgången av Wimbledon.
– Jag tycker det är orättvist att ta ifrån honom alla prispengar, säger den serbiske världsettan enligt AFP.
Anledningen till att australiern inte fick sin summa på 45 000 pund (motsvarande 525 000 kronor) var för att All England Club, som arrangerar grand slam-turneringen, ansåg att han inte nådde upp till den nivå av professionalitet som krävs i Wimbledon.
Tomic, som efter matchen hävdade att han ”gjorde sitt bästa men spelade jättedåligt”, förlorade med 2–6, 1–6, 4–6 i en match som var över på bara 58 minuter.
– Jag måste se hur han uppträdde och rörde sig på banan. Hur mycket han ansträngde sig. Men han har förtjänat sin rätt att vara i den här turneringen. Han är en topp 100-spelare, säger Djokovic och fortsätter:
– Han har jobbat hela året för att komma hit. Han förtjänar det mesta av prispengarna.
Djokovic är ordförande i ATP:s spelarråd och understryker att förmildrande omständigheter kan ligga bakom Tomics klara förlust.
– Det är inte en trevlig upplevelse för publiken och det finns andra spelare som kanske skulle vilja vara i hans position och kämpa för att ta sig till andra omgången. Men han spelade ändå mot Tsonga som är en väldigt bra grässpelare.
Novak Djokovic besegrade på fredagen polacken Hubert Hurkacz med 3–1 i set och är klar för den fjärde omgången i Wimbledon.
Gå till toppen