Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Glädjebeskedet – Johanna Larsson spelar i Båstad

Johanna Larsson.Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT
Under fredagen åkte Johanna Larsson ut ur Wimbledons dubbelturnering. Hon och Kirsten Flipkens fick se sig besegrade i andra omgången mot Nadija Kitjenok, Ukraina, och Abigail Spears, USA, i två raka set.
Respasset innebär dock goda nyheter för Båstads tennispublik. Helsingborgs TK:s Johanna Larsson, 30, har aviserat att hon kommer att spela i 125 000 dollars-turneringen, som inleds på måndag, vilket ger svensk stjärnglans till evenemanget.
– Jag har inte pratat med Johanna efter dubbeln, men innan har hon sagt att hon kommer att spela i Båstad om hon åker ut. Så det tar jag för givet, säger turneringschefen Sofia Arvidsson.
– Klart att det betyder jättemycket. Johanna älskar att spela i Båstad och publiken älskar att se henne spela. Det är win-win. Det var synd för henne att hon åkte ut i dubbeln, men bra att hon får en ny chans i Båstad.
Johanna Larsson behöver inget wildcard till Båstad, utan får en plats tack vare sin rankning, som just nu är 166:a i världen. Det innebär att tävlingsledningen kunnat dela ut wildcard till en annan svenska: 25-åriga Cornelia Lister.
Turneringen inleds på måndag och det är huvudtävling som väntar direkt. Något kval spelas inte och lottningen görs under söndagseftermiddagen.
Gå till toppen