Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Murray tillbaka i Wimbledon som vinnare

För ett år sedan såg det ut att vara början på slutet av Andy Murrays tenniskarriär. Nu är britten tillbaka på gräset i Wimbledon – som vinnare. – Jag var lite nervös, säger han efter segern i den första omgången av dubbelturneringen.

Andy Murray är tillsammans med sin franske partner Pierre-Hugues Herbert vidare i dubbel i Wimbledon.Bild: Tim Ireland/AP/TT
Sommaren 2018 drog han sig ur Wimbledon-turneringen med en höftskada och hintade ett halvår senare att karriären kanske var över efter respass i första omgången av Australian Open.
Men Andy Murray är nu tillbaka med besked. Åtminstone i dubbel.
I juni vann den forne världsettan dubbelturneringen på Queens i London tillsammans med spanjoren Feliciano Lopez.
Till Wimbledon har han bytt partner och spelar i grand slam-turneringen tillsammans med fransmannen Pierre-Hugues Herbert – och det blev seger direkt för duon.
Mot franske Ugo Humbert och rumänen Marius Copil blev det vinst med 3–1 i set, 4–6, 6–1, 6–4, 6–0.
– Det var jättekul att få en vinst direkt i den här atmosfären. Jag var lite nervös i början, men vi blev bättre ju längre matchen led, säger Murray till BBC.
För den 32-årige skotten, som har vunnit herrsingeln i Wimbledon två gånger, och Herbert väntar i nästa omgång den kroatiska duon Nikola Mektic och Franko Skugor
Murray ställer även upp i mixeddubbel tillsammans med ingen mindre än Serena Williams.
Gå till toppen