Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Murray tillbaka i Wimbledon som vinnare

För ett år sedan såg det ut att vara början på slutet av Andy Murrays tenniskarriär. Nu är britten tillbaka på gräset i Wimbledon – som vinnare. – Jag var lite nervös, säger han efter segern i den första omgången av dubbelturneringen.

Andy Murray är tillsammans med sin franske partner Pierre-Hugues Herbert vidare i dubbel i Wimbledon.Bild: Tim Ireland/AP/TT
Sommaren 2018 drog han sig ur Wimbledon-turneringen med en höftskada och hintade ett halvår senare att karriären kanske var över efter respass i första omgången av Australian Open.
Men Andy Murray är nu tillbaka med besked. Åtminstone i dubbel.
I juni vann den forne världsettan dubbelturneringen på Queens i London tillsammans med spanjoren Feliciano Lopez.
Till Wimbledon har han bytt partner och spelar i grand slam-turneringen tillsammans med fransmannen Pierre-Hugues Herbert – och det blev seger direkt för duon.
Mot franske Ugo Humbert och rumänen Marius Copil blev det vinst med 3–1 i set, 4–6, 6–1, 6–4, 6–0.
– Det var jättekul att få en vinst direkt i den här atmosfären. Jag var lite nervös i början, men vi blev bättre ju längre matchen led, säger Murray till BBC.
För den 32-årige skotten, som har vunnit herrsingeln i Wimbledon två gånger, och Herbert väntar i nästa omgång den kroatiska duon Nikola Mektic och Franko Skugor
Murray ställer även upp i mixeddubbel tillsammans med ingen mindre än Serena Williams.
Gå till toppen