Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Senator om treårings död: ”Shit happens”

Filippinernas tidigare polischef Ronald dela Rosa, som numera är senator. Arkivbild.Bild: Bullit Marquez/AP/TT
En treårig flicka sköts ihjäl förra veckan när filippinsk polis stormade en bostad i en knarkoperation utanför huvudstaden Manila. Insatsen är en del av president Rodrigo Dutertes så kallade krig mot drogerna.
Senatorn Ronald dela Rosa, som fram till för bara två månader sedan var polischef och ansvarig för presidentens ”knarkkrig” innan han blev vald som senator, försvarade insatsen på torsdagen och antydde att flickans död var en skada som man i sammanhanget får räkna med.
”Vi lever inte i en perfekt värld”, säger Ronald dela Rosa enligt The Guardian.
”Vill en polis skjuta ett barn? Aldrig, eftersom de själva har barn. Men saker skiter sig (”shit happens”) under operationer”, fortsatte han.
En talesperson för polisen försvarade insatsen med att flickans pappa drog vapen och använde flickan som mänsklig sköld. Flickans mamma har tillbakavisat uppgifterna och under tiden har 20 poliser stängts av medan saken utreds.
Gå till toppen