Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

27:e offer hittat efter Budapestolycka

En kran lyfter upp turistbåten som sjönk i Donau i centrala Budapest den 29 maj. 27 av 28 personer som antogs ha omkommit har återfunnits. Arkivbild, tagen den 11 juni.Bild: Darko Bandic/AP/TT
Kvarlevorna av en 27:e person som omkom i båtolyckan i Budapest har hittats. Efter lite drygt fem veckors sökande är det nu bara ett till offer som ska hittas.
Personen har identifierats som en av de sydkoreanska turister som befann sig ombord på turistbåten som sjönk i Donau efter en kollision den 29 maj. Kvarlevorna hittades nära orten Makád, ungefär fem mil söder om Budapest.
”De som deltar i sökandet letar fortfarande efter en sydkoreansk passagerare”, säger den ungerska polisen i ett skriftligt uttalande.
35 personer befann sig ombord på turistbåten och alla var sydkoreanska turister förutom kaptenen och en besättningsmedlem. Sju personer överlevde, samtliga turister.
Gå till toppen