Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Aladdin” korsar magisk gräns

Mena Massoud som Aladdin och Will Smiths version av anden har gått hem hos biopubliken världen över. Pressbild.Bild: Courtesy of Disney/TT
Nyversionen av ”Aladdin” har sedan premiären i maj spelat in över 900 miljoner dollar globalt, enligt Variety.
Det gör filmen till en av Disneys mest framgångsrika nyversioner, tre av bolagets spelfilmer har korsat den gränsen tidigare: ”Skönheten och odjuret”, ”Djungelboken” och ”Alice i underlandet”.
Regissören Guy Ritchies färgsprakande tolkning av den animerade förlagan ”Aladdin” från 1992 fick blandade recensioner av kritikerna men gick hem hos biobesökarna. Disney fick vad de önskat sig och bolagets intresse för nyversioner av gamla klassiker ser inte ut att mattas av.
”Aladdin” är den andra nyversionen av en Disneyfilm i år. Först ut var ”Dumbo” och senare i sommar kommer ”Lejonkungen”. Nästa år kommer även en nyversion av ”Mulan” och dessutom startar inspelningen av ”Lilla sjöjungfrun”.
Gå till toppen