Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Häckebergas ägare övervann sin koskräck – börjar producera ekologiskt nötkött

Ägaren av Häckebergas marker lyckades övervinna sitt obehag inför kor. Nu skaffar han egna och börjar producera ekologiskt nötkött. Men trots stort intresse blir det inget ett eget varumärke.

Det krävdes flera besök på andra gårdar innan Henrik Tham började tycka om kor. Nu har han omkring 250 djur och siktar på att skaffa uppemot 400 inom några år.Bild: Emil Langvad
Tjugo kalvar, lika många kor och en tjur med vit täckning över ögonen vilar i kanten av en hagmark i hjärtat av Häckeberga naturreservat. De ljusbruna kalvarna, bara tre månader gamla, är den tredje generationen att födas här sedan Henrik Tham började satsa på nötköttsproduktion.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen