Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Huthirebeller: Vi har attackerat flygplatser

Förödelse i Jemens huvudstad Sanaa den 16 maj efter en av den saudiskledda militäralliansens flygattacker.Bild: Hani Mohammed/AP/TT
De Iranstödda Huthirebellerna i Jemen säger sig återigen ha attackerat militära installationer vid flygplatserna i Jizan och Abha i sydvästra Saudiarabien, enligt rebellernas tv-station al-Masirah.
Attackerna ska ha utförts med hjälp av drönare. Men den saudiskledda och USA-stödda militäralliansen som bekämpar rebellerna i Jemen uppger i ett uttalande att motståndarna inte lyckades skada några mål.
”Drönarna sköts ned i luftrummet”, står det i uttalandet.
Rebellernas robot- och drönarattacker mot Saudiarabien har ökat på senare tid. De sammanfaller med de ökade spänningarna mellan Iran och de USA-allierade staterna i regionen.
Huthirebellerna kastade ut den saudiskstödda och internationellt erkända regeringen från Jemens huvudstad Sanaa 2014. Våren 2015 inledde militäralliansen flygattacker i Jemen och striderna blev allt värre, vilket har resulterat i tiotusentals människors död.
Gå till toppen