Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klar vinst för Olympic i toppderbyt mot Rosengård

Olympic fick revansch för seriepremiären när man slog FC Rosengård i toppderbyt – med till slut klara siffror. När Filip Bohman snappade upp en sämre slagen bakåtpass fem minuter in i andra halvlek och fri med målvakten istället för att avsluta själv gav Simon Ståhl öppet mål, gav han Olympic en fördel som skulle avgöra matchen. 2–0 satte Bohman själv bara en kort stund senare.
– Vi pratade i halvtid om vikten av att ligga rätt i positionerna och försvara bra. Känslan var att det skulle bli mål i den här matchen och då var det viktigt att sätta första, konstaterade tränaren Anders Grimberg.
Första halvlek var jämn där båda lagen hade sina chanser, Rosengård hade till och med en boll inne som dock dömdes bort. Med 2–0 tidigt i andra orkade gästerna inte resa sig.
– Man får inte ge bort första målet så, efter det blev matchen på deras villkor. Men vi har haft en väldigt lång vårsäsong i och med cupen också och har inte riktigt haft samma energi de senaste matcherna. Men det är de två missade poängen mot Ullared senast som verkligen retar en, tyckte Rosengårds tränare Mladen Blagojevic.

Division 2 västra Götaland HERR

3
BK Olympic
  • (0-0)
0
FC Rosengård 1917

Målskyttar

  • Simon Ståhl
  • Filip Bohman
  • Aron Nouicer
    Gå till toppen