Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Maduro och Guaidó firade nationaldagen

Venezuelas oppositionsledare Juan Guaidó talade i Caracas på nationaldagen.Bild: Leonardo Fernandez/AP/TT
Rivaliserande massmöten med oppositionsledaren Juan Guaidó och president Nicolás Maduro ägde rum i Caracas under Venezuelas nationaldagsfirande.
Guaidó utropade sig själv till president i januari och anser sig vara landets legitima ledare. Han uppmanade i sitt nationaldagstal anhängare som samlats på Caracas gator att inte ge upp hoppet.
– Gå inte, vi kommer att komma dit! Tvivla inte, vi kommer att lyckas, sade han inför folkmassan, som var betydligt mindre än vid hans tal i början av året.
Maduro ledde samtidigt en militärparad längs boulevarden Paseo De Los Próceres. Han fick där stöd från landets militära toppskikt.
– Ni kan lita på de väpnade styrkorna. Vi är inte rädda för att möta landets fiender, sade general Remigio Ceballos till presidenten.
USA och många andra västländer vill få Maduro att avgå och ersätta honom med oppositionsledaren Juan Guaidó, men Maduro har suttit kvar. Han har stöd från bland annat Ryssland, Kina och Kuba.
Gå till toppen