Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF spelade ut Örebro: ”Vi styr hela matchen”

Han startade överraskande för MFF. Då gjorde han en assist, skapade en straff för gästerna och blev utbytt - allt inom en timme.
Erdal Rakip var utan tvekan huvudmannen i MFF:s 2-1-vinst mot Örebro.

Erdal Rakip orsakade straff för Örebro SK.Bild: MATHILDA AHLBERG
Som väntat började MFF matchen bättre än gästerna. Hemmalaget spelade runt bollen på Örebros planhalva - likt ett vansinnigt långt handbollsanfall.
Efter en kvarts spel kom också hemmalagets ledningsmål. Det var Erdal Rakip som visade varför han fick starta.
– Jag tar en djupledslöpning på vänstra sidan och då ser Mackan (Markus Rosenberg) mig och jag får bollen. Då ser jag att Antonsson är fri där inne i mitten och jag tänker att det är säkrare att passa in den till honom.
Beslutet visade sig vara rätt - eftersom Antonsson enkelt kunde lägga in den i mål efter Rakips passning.
Bara fyra minuter senare blev samme man även huvudperson i nästa mål. Men den här gången var det fördel Örebro.
Erdal Rakip hakade upp gästernas Jake Larsson fot när han drog den bakåt för att avsluta. Han föll då strax innanför straffområdeslinjen.
– Jag tycker att det är en jättebilligt straff. Han ser att jag kommer bakifrån och väntar på minsta lilla... Jag tycker att jag touchar han jättelite, så lägger han sig. Jag tycker inte att det är straff, sa Rakip efter matchen.
Malmö FF tog trots det insläppta målet ändå tag i taktpinnen igen och fortsatte spela ut Örebro.
Efter en timmes spel fick Rakip lämna planen och strax där efter kom MFF:s avgörande mål.
– Jag tycker att vi har kontroll på matchen. Vi har mycket boll och det var egentligen orättvist att de kvitterar under matchen. Jag tycker vi styr spelet, sa Rakip.
Trots spelövertaget var det dock ett stort spelövertag för gästerna under de sista tio minuterna.
– Jag tycker att vi faller för mycket i stället för att spela vårt spel och låta dem jaga som vi gjorde under resten av matchen, sa Rakip.
Om sin egna prestation var matchens huvudperson väldigt nöjd - trots straffen.
– Jag tycker jag gör en bra match. Jag har inte spelat på ett tag, kommer in idag och tycker att jag tog chansen och var inblandad i målet. Så det är kul.
Har du visat att du borde få starta även i framtiden?
– Absolut, jag tycker att jag gör en bra match. Sedan är det tränaren som bestämmer. Vi har många duktiga spelare. Det är bara att jobba vidare och försöka göra det bättre hela tiden.
Gå till toppen