Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Pride i London lockade 1,5 miljoner

Prideparaden i London lockade ut stadens invånare på gatorna under lördagen.Bild: Dominic Lipinski/AP/TT
Omkring 1,5 miljoner människor tog sig ut på Londons gator för att delta i och titta på Prideparaden, uppger BBC.
Det är den högsta siffran någonsin, enligt arrangörerna. Omkring 30 000 människor från över 600 grupper gick i lördagens parad som i år uppmärksammade 50-årsjubileet av Stonewall-upproret i New York 1969.
Bland deltagarna syntes kända skådespelare som Sir Ian McKellen och politiker som Londons borgmästare Sadiq Khan. Han invigde paraden och tog tillfället i akt att fördöma sin politiske motståndare Boris Johnson för ett homofobt uttalande denne gjorde i en text 1998, enligt The Guardian.
Londons prideparad började som en protestmarsch 1972, den gången deltog omkring 1 000 personer. En av dem som var med när det begav sig var Don Pepper.
– Då var det ingen som klädde ut sig, ingen drag, alla hade vanliga kläder. Människor i passerande bilar skrek åt oss men nu så hejar de på oss, säger Don Pepper till BBC.
Även i Budapest och Madrid har det varit prideparader under lördagen. Inför firandet i den spanska huvudstaden väntades nära två miljoner människor delta, skriver The Local.
Gå till toppen