Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rolfös tuffa VM: ”Säger väl att motgångar gör en stark”

Det var tårar av frustration som förbyttes i tårar av lycka när Fridolina Rolfö haltade fram på kryckor för att hämta sin bronsmedalj.
–De säger väl att motgångar gör en stark, så jag hoppas att det stämmer, sa hon och log.

Bild: SIMON HASTEGÅRD
Fridolina Rolfö var avstängd i semin mot Nederländerna. Nu klev hon in i bronsmatchen och låg bakom Sveriges ledningsmål, men sedan var olyckan framme när Sofia Jakobsson satte tvåan.
– Jag går på retur och målvakten landar på foten, så jag får en vrickning. Jag var med på avsparken, men hade ingen stabilitet i foten sa Rolfö.
Det ordnade sig ändå. 2–1 mot England och svenskt VM-brons.
– Man tänker tillbaka på den resa som vi gått igenom. Vi har inte varit favorittippade, men ändå tagit oss så här långt, det känns obeskrivligt, sa Fridolina Rolfö.
Rosengårds Nathalie Björn hade sin tuffa VM-upplevelse när hon kort före avspark tvingades avstå spel i semifinalen på grund av feber. Nu startade mittbacken som mittfältare mot England.
– Jäkligt kul att få spela och en ny chans. Sedan är det svårt när man inte spelat så mycket på mitten, England är ett bra lag, sa Nathalie Björn som klev av med tjugo minuter kvar av ordinarie tid.
– Jag fick lite krampkänning i min gamla bristning. Det är inge fara, men det enda man tänker på då.
Med en medalj kring halsen lättade allt.
– Man är fan i chocktillstånd. Det är helt sjukt, vi tar VM-brons och vi är tredje bäst i världen.
Gå till toppen