Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så firar Sverige VM-bronset: Öl på hotellet

Öl på spelarhotellets takterass med pool. Så ska det svenska fotbollslandslaget fira sin första VM-medalj på åtta år. – Det är många som är pepp, säger Elin Rubensson.

Sverige inledde bronsfirandet på Stade de Nice – det kommer nog fortsätta hela natten.Bild: Janerik Henriksson/TT
Sverige besegrade England med 2–1 i lördagens bronsmatch i Nice. Medaljfirandet inleddes omgående på arenan Stade de Nice och fortsätter under kvällen på spelarhotellet i turistorten på den franska Rivieran.
– Vi har en takterass på hotellet, jag antar att det är någon som abonnerat den, säger mittfältaren Elin Rubensson, överlyckligt leende med bronsmedaljen runt halsen, och tillägger:
– Det är många som är pepp.
I mötet med England gjorde veteranerna Caroline Seger, Hedvig Lindahl och Nilla Fischer troligtvis sina sista VM-matcher i karriären. Ytterligare anledningar till att fira bronset. Sveriges första VM-medalj på åtta år, sedan bronset i Tyskland 2011.
– Det är fantastiskt, att Seger gör sin 200:e landskamp i dag och får avsluta med en vinst. Ett brons i ett VM som är hennes sista troligtvis. Helt otroligt. Det är så kul att få ge det till dem, det förtjänar dem verkligen med tanke på allt de har gjort för oss, säger vänsterbacken Eriksson och är tydlig med vad hon är sugen på i den 27-gradiga högsommarkvällen.
– Öl. Nu ska vi bara njuta och ha det gött.
Hedvig Lindahl ser också fram emot firandet i Frankrike som väntas pågå länge, fram till söndagen.
– Det blir nog en härlig middag och härligt häng. Det var någon som sade att vi skulle hänga vid poolen, säger målvakten.
TT: Det ryktas om en takterass?
– Ja, det blir nog bara konversation inpå småtimmarna, och att slappna av.
Gå till toppen