Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sam Lundholm poängräddare för Sirius

Tre straffar, tre mål. Sam Lundholm är hundraprocentig i år på straffarna men han är ärlig också: – Jag lägger mig lite billigt men jag har fått straffbeslut emot mig förr när det har varit straff så det jämnar ut sig, konstaterar Siriusmittfältaren efter 1–1 mot Östersund.

Östersunds Sixten Mohlin lyckades inte rädda Sam Lundholms straff som innebar 1–1 borta mot Sirius.Bild: Stina Stjernkvist/TT
Sam Lundholm fick lägga två straffar och gjorde kyligt mål på båda när Sirius förlorade hemma mot Häcken i våras.
På lördagen var det åter dags för Lundholm att lägga en straff, denna gång i 80:e minuten mot Östersund efter en närkamp med backen Eirik Haugen långt in i straffområdet, nästan nere vid reklamskyltarna.
Den nyss 25 år fyllda mittfältarendrog även denna gång till med ett distinkt skott till vänster som nu susade förbi Sixten Mohlin i Östersundsmålet.
Straffmålet gav en kvittering till 1–1 och delad poäng i matchen men gästerna protesterade vilt mot att det ens blev straff och Lundholm har full förståelse för de protesterna.
– Han (Haugen) har handen där så lägger jag mig lite. Jag kan välja att stå men då får jag inte straff. Det är bara att kolla reprisbilderna så ser man.
TT: Är det inte pinsamt att lägga sig?
– Absolut inte. Det är ofta som jag inte har fått straffar med mig. Det var en match nyligen till exempel där de höll i mig hårt, jag ramlade och larmade domaren men fick ingen straff fast jag skulle ha haft en. Det är upp till domarna att blåsa helt enkelt. Man ska inte behöva ramla för att få straffen med sig men så är det i dag, konstaterar Lundholm.
Lagkamraten Philip Haglund var för övrigt inblandad i två händelser i straffområdet där Sirius viftade på straff men fick avslag.
– Ja precis, som sagt. Det jämnar ut sig, betonar straffskytten.
Att det är Sam Lundholm och inte Sirius ordinarie straffläggare, backen Jesper Arvidsson som har lagt Uppsalalagets straffar i år beror på skador hos Arvidsson.
– Sam blev nog glad när Jesper blev utbytt. Han brukar fråga ”Jeppe är du okej och ska spela”? Så Sam hoppas nog att Jeppe är lite justerad så att han själv får lägga straffarna, skämtar Siriustränaren Henrik Rydström med ett skratt efter matchen.
TT: Tre straffar, tre mål. Har inte Sam tagit över nu som förste straffläggare?
– Ja det tål att tittas på och tänkas på. Jag tror att Sam tycker det i alla fall, ha, ha. Nämen Sam är ju en otroligt bra spelare. Det är bara att se hur Östersund fick byta ut sin vänstersida –  kanske av andra anledningar också – men det är klart att Sam ställer till problem för motståndarna. Med den spelaren på banan så vet man att man alltid kan hota, säger Henrik Rydström.
För Östersund innebar Sirius sena straffkvittering en rejäl kalldusch och att man fortfarande bara mäktat med en enda bortaseger så här långt av säsongen.
Den kom i omgång fem mot Eskilstuna i slutet av april.
Östersund har dessutom haft remarkabelt svårt att göra mål på bortaplan i år och har nu inklusive lördagens fullträff endast skramlat ihop totalt fyra bortamål.
Gå till toppen