Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Seger fortsätter: ”Vill vara med i höst”

Hon fick avsluta VM-karriären med ett brons. Men tro inte att Sveriges lagkapten Caroline Seger, 34, är klar med landslaget efter 200 landskamper. Therese Sjögran gjorde ju 214. – Jag får se till att spela en massa landskamper i höst, säger Seger.

Caroline Seger, tvåa från höger, är inte klar med landslaget trots 200 landskamper och ett nyvunnet VM-brons.Bild: Janerik Henriksson/TT
Till slut bröt även den stadigaste av de stadiga ihop. Efter en lång, varm VM-månad stod Caroline Seger till slut där som segrare i sin sista VM-match, i sin 200:e landskamp. Då gav Sveriges lagkapten och mittfältsgeneral sig själv friheten att släppa loss känslorna.
– Jag bröt ihop där ute efter matchen så jag har haft min ”mental breakdown”. Det är så mycket känslor och anspänning, man har bara kämpat för det här hela turneringen. Att få uppleva det och få spela 200 landskamper och sedan vinna ett brons...
– Jag tror nog i alla fall att jag kommer att minnas det för resten av livet.
Det fanns en del som undrade om den 200:e landskampen också skulle bli Caroline Segers sista. Men några sådana planer har hon inte, och redan den 3 september inleds EM-kvalet i fotboll för Sverige, med bortamatch mot Lettland.
– Jag vet, det är helt sjukt. Man hinner ju inte hem förrän man ska iväg igen, säger Caroline Seger och berättar sedan att hon i alla fall fortsätter året ut.
– EM-kvalmatcherna i höst vill jag gärna vara med på. Så får vi se sen. När man har varit i den här bubblan så är allting kul och bra. Så man behöver lite perspektiv på allting.
Det finns fler anledningar för henne att inte sluta. En är att Sverige har kvalat in till OS i Tokyo nästa år, en annan att hon bara har 14 landskamper kvar för att nå Therese Sjögrans rekord på 214.
– Landslaget är det roligaste som finns. Det är klart att det blir lättare om det finns ett mästerskap nästa år. Och jag har ju Sjögrans rekord där, va. Så jag får se till att spela en massa landskamper i höst. De får lägga in extra, säger Caroline Seger.
En som väldigt gärna vill att Seger fortsätter är Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson.
– Jag hoppas verkligen att hon fortsätter och kör vidare. Det är en lagkapten som alla förbundskaptener och tränare vill ha. Hon är fotbollsklok på planen och har en förmåga att ställa krav på spelarna på ett bra sätt. Jag är väldigt glad att hon tackade ja till att var kapten för det här landslaget. Hon är värd all kredd hon kan få, säger Peter Gerhardsson.
Gå till toppen