Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Trotjänarens comeback gav Göteborg säker seger

Sebastian Erikssons återkomst i IFK Göteborgs startuppställning var en comeback med mersmak. En kämpainsats som härförare på mittfältet, målskytt och tre sköna poäng efter 2–1. Vad kan man mer önska? – Min lille son är här och ser mig spela för första gången, säger den lycklige trotjänaren stolt.

Omgiven av gula Sundsvallspelare förde Sebastian Eriksson, IFK Göteborg, till seger. Han var en av planens absolut bästa spelare, konstaterar tränaren Poya Asbagi.Bild: Jonas Lindstedt/TT
Han har kämpat att komma tillbaka efter en efterhängsen skada. På Gamla Ullevi inför 9 248 fick vi se Sebastian Erikssons återkomst när han gjorde sin första match sedan oktober. Och vilken comeback det blev.
I 24:e minuten satte han foten till på ett inspel från Victor Wernersson och IFK Göteborg ledde välförtjänt med 1–0.
– Jag lyckades smyga med backlinjen upp. Det var underbart att se den gå in, säger Eriksson.
Och när bollen gick var det ren glädje. Ett lyckorus.
– Vad känner man när man har varit borta och gör första starten på nio månader? Och har gått igenom all smärta och vrede och all tomhet och allt vad det innebär att vara skadad så länge? Då kommer allt på en gång. Det händer många saker i kroppen under några sekunder.
– Det känns som en go fylla eller nått...... Jag har sett sånt på film, säger han och flinar.
Tränaren Poya Asbagi öser lovord över Eriksson efter matchen.
– Han var en av planens absolut bästa spelare, konstaterar han.
Men vad matchen betyder för framtiden återstår att se.
– Efter i dag inser jag att jag är i bättre form än vad jag trodde. Tränarna vet var de har mig och jag är alltid till hands. Och nu vet de att jag klarar av spela till och med 90 minuter. Så får det bli vad det blir, säger Eriksson ödmjukt. Men med en tydlig adress.
Just före paus kunde IFK Göteborg utöka ledningen sedan André Calisir satte foten till på en frispark.
Det var göteborgarna som dominerade. De skapade mest, de hade störst bollinnehav och Sebastian Eriksson dirigerade spelet på mittplan. Siffrorna kunde ha blivit betydligt större om inte Sundsvall målvakt William Eskelinen stått för flera högklassiga parader.
I slutminuterna kunde Sundsvalls Peter Wilson rinna igenom och reducera till 2–1 men Göteborgs seger var aldrig hotad. För Sundsvall blir situationen allt mer akut. Laget har inte vunnit en match sedan den 29 april och parkerar nu i botten på tabellen bara en poäng före Falkenberg på nedflyttningsplats.
Gå till toppen