Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Utan hennes panna hade vi inte stått här”

Ingen seger utan Nilla Fischers skalle.
– Utan hennes panna hade vi inte stått här, sa Stina Blackstenius.

Nilla Fischer tajmar Lucy Bronze skott perfekt och räddar Sverige från 2–2. ”Ibland ska man stå rätt”, sa mittbacken.Bild: PETTER ARVIDSON
Det var veteranernas sista VM-match, men 34-åriga Caroline Seger och 36-åriga Hedvig Lindahl kör i alla fall på ett tag till i landslaget, medan Nilla Fischer, 34, är mer tveksam.
- Jag ska njuta av detta, sedan hem till familjen och ladda batterierna, sedan får vi se, sa mittbacken.
Caroline Seger har nya mål att jaga.
– Jag har ju Therese Sjögrans rekord (214 landskamper). De får väl lägga in fler landskamper i höst för min skull, sa Seger och skrattade.
34-åringen fick fira sin 200:e landskamp med att vinna ett VM-brons.
– Jag bröt ihop där ute, så jag har haft mitt mental break down. Det är så mycket känslor och anspänning. Att få uppleva detta och 200 landskamper, sedan vinna ett brons, jag tror att jag i alla fall kommer att minnas det, sa Seger och skrattade igen.
Caroline Seger tar en selfie med pappa efter matchen. ”Han missade OS-finalen, så han skulle bara hit, strunt samma vad det kostade”, sa Seger.Bild: PETTER ARVIDSON
Det var Sydsvenskan och DN som före VM planterade tanken på ett superjubileum i en medaljmatch, men Seger ville inte riktigt tro på det.
– Jag tänkte, jaha, tjo baloo, dream on. Vi är ett litet land så det krävs väldigt mycket för att vi ska gå så här långt, så det känns helt fantastiskt.
Nu stod hon där i medias mixade zon med en medalj som få räknat med och nu fick hon spela också till skillnad från bronsmatchen 2011. Men hon avstod från att hoppa på segerpodiet.
– Jag satte mig ner, ja, det känns som att varje muskel har gått.
Annars var den stora snackisen Nilla Fischers makalösa nick på mållinjen när Lucy Bronze drog till från distans i jakt på en engelsk kvittering i andra halvlek.
– Jag tänkte bara spänn nacken nu och det var en bra träff, det gjorde inte ont, sa Nilla Fischer.
– Ibland ska man stå på rätt plats.
Sverige var under belägring i andra halvlek och fick slita för att försvara sin 2–1-ledning.
– Vi gör en väldig kämpainsats idag. Tycker vi är väldigt bra i trettio minuter, sedan får de göra sitt mål. Vi var trötta idag men bra på att försvara och alla gör 110 procent, sa Nilla Fischer.
Känslorna?
– Svårt att ta in. Det känns extremt bra, lycka och lättnad, det är ju fan så stor skillnad att åka hem som trea i stället för fyra. Vi har vunnit en medalj istället för att ha förlorat en.
Gå till toppen