Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Läsartext: Vårt mål är att alla ska ha glädje av Malmös lekplatser

När barnkonventionen blir lag ställer det ännu högre krav på att lekplatserna ska vara för alla. Detta ser vi som positivt, skriver kommunens landskapsarkitekt Sara Fridh.Bild: Lars Brundin
Svar på Natalie Enekes insändare den 5 juli. Vi har stor förståelse för din frustration och dina synpunkter när det gäller tillgänglighet på lekplatserna.
Fastighets- och gatukontoret har ansvar för utveckling, upprustning och förvaltning av Malmös allmänna lekplatser. I dagsläget har Malmö 235 lekplatser varav 19 temalekplatser.
Vår målgrupp är stadens yngsta invånare och vår målsättning är att alla ska kunna ha glädje av stadens lekplatser. Vår ambition är också att Malmö stads lekplatser ska vara något att vara stolt över som Malmöbo.
Barnkonventionen blir lag nästa år och detta ställer ännu högre krav på att staden, och även lekplatserna, ska vara för alla. Detta ser vi som positivt.
När vi bygger nya lekplatser finns alltid fokus på tillgänglighet med från början i utformningen av lekplatsen.
De lekplatser fastighets- och gatukontoret förvaltar är byggda under olika tider och speglar olika synsätt på barns lek och plats i staden. Tyvärr är därför långtifrån alla våra lekplatser byggda med tillgänglighet som en av grundförutsättningarna.
Vi jobbar idag aktivt och kontinuerligt med att se över de lekplatser vi har och i den mån det är möjligt göra förbättringar så att lekplatserna bättre kan tillgodose alla behov.
Just nu arbetar vi med förnyelse av en äldre temalekplats i Rörsjöparken. Denna temalekplats kommer att vara väl genomtänkt gällande tillgänglighet och är utformad med stöd av experter inom området. Ambitionen är att den öppnas nästa sommar.

Sara Fridh

landskapsarkitekt
Malmö stad, fastighets- och gatukontoret
Läs också Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen