Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ansågs spela för dåligt – nu överklagar Tomic

Bernard Tomic fråntogs sina prispengar i Wimbledon – för att han ansågs spela för dåligt. Nu överklagar den australiske tennisstjärnan All England Clubs beslut.
– Jag mådde inte bra, säger han till News Corp Australia.

Bernard Tomic har vid flera tillfällen anklagats för att lägga sig. Arkivbild.Bild: Kin Cheung
Det var i den första omgången av Wimbledon som den 96-rankade australiern Bernard Tomic åkte ur med dunder och brak mot fransmannen Jo-Wilfried Tsonga.
Matchen var över efter tre spelade set som tog 58 minuter att avverka. Därmed var det snabbaste mötet i grand slam-turneringens herrsingel på 15 år ett faktum.
Efteråt konstaterade All England Club, som arrangerar tävlingen, i ett uttalande att Tomic ”inte nådde upp till den nivå av professionalitet som krävs” och beslutade att frånta spelaren prispengarna på 45 000 pund, runt 525 000 kronor.
För News Corp Australia har Tomic nu förklarat anledningen till varför han inte kom upp i högre nivå och tillägger att han planerar att överklaga All England Clubs beslut.
– Jag hade precis flugit från Turkiet och förlorat kvartsfinalen i en tävling där. Det blev några matcher innan det i 40-gradig värme och jag var nedbruten och började sedan må dåligt över helgen, säger han.
– Sedan tävlade jag mot en av världens fem bästa spelare på gräs och förlorade med 6–2, 6–1, 6–4 – jag förlorade inte med 6–0, 6–0, 6–0. Redan från början visste jag att jag hade en väldigt liten chans eftersom jag inte mådde bra. Men jag ville ändå gå ut på banan och ge det ett försök, eftersom det är Wimbledon.
Tomic tillägger:
– Jag hade ingen chans.
Den 196 centimeter långe spelaren har åkt ut direkt i första omgången i samtliga av årets tre grand slam-turneringar hittills. Alla i tre raka set.
Årets Wimbledon-turnering är inte den första där Tomic har anklagats för att inte försöka vinna.
Sedan tidigare har han fått det mindre smickrande namnet ”Tomic the tank engine” efter att ha anklagats för att just ”tanka” (inte försöka) vid ett flertal andra tillfällen.
Gå till toppen