Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Ett konstverk med tyngd pryder Mårtenstorget i Lund

Konsthallschefen Åsa Nacking försäkrar att ingen konflikt ligger bakom containerns placering.Bild: Urban Persson
En liten undran: En protest mot barn, hopphagar, konsten eller konstnären Molly Haslund? Renhållningsverkets placering av container ovanpå Molly Haslunds installation Jump in, jump out på Mårtenstorget får mig att fundera.
En stor koloss ovanpå en hopphage. Vad betyder det egentligen? Varje gång jag passerar denna installation i installationen blir jag fundersam. En strid mellan konsthallen och renhållningsverket? En stressad chaufför som utan att tänka placerar containern på samma plats som alltid? Eller ett sätt att åskådliggöra barnens roll i samhället – ständigt underordnade? Jag funderar.

Urban Persson

Svar direkt:

Containern placeras utanför konsthallens entré några dagar under varje uppbyggnad av ny utställning, vilket sker fyra gånger om året.
Konstnären Molly Haslund är medveten om att konstverket blir skymt under den här perioden, det var rent av en förutsättning inför planeringen av konstverket att en container skulle kunna placeras på platsen vid behov. Konstverket är därför konstruerat så att det tål tyngden och att lastbilar ska kunna backa in på platsen.
Ingen konflikt alltså, vare sig med konstnär eller renhållningsverk.

Åsa Nacking

Konsthallschef, Lunds konsthall
Gå till toppen