Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flygplan från Malmö fick vända

Sextio passagerare på väg till Visby från Sturup fick vända och landa på Sturup igen. Detta på grund av ett misstänkt problem med ett av planets landningsställ, rapporterar Kvällsposten.

Flygplanet lyfte från Sturup vid 18.10, men på vägen mot Visby tvingades planet återvända till Sturup igen. Det fanns indikation på att det var problem med ena landningsstället, som bär på däcken som används vid start och landning.
– Då är rutinen att man alltid vänder om och flyger tillbaka till närmaste flygplats, säger Jim Hofverberg, presskommunikatör på flygbolaget Bra, till Kvällsposten.
Landning på Sturup fungerade normalt och ingen passagerare ska ha upplevt det som obehagligt, enligt Hofverberg. Vid en första bedömning på flygplatsen har man inte upptäckt något fel med landningsstället.
– Det är jätteolyckligt när det blir så här, men säkerheten går alltid först, säger Jim Hofverberg.
Passagerarna fick gå ombord på ett nytt plan, som ska ha lyft mot Visby vid halv elva på kvällen.
Gå till toppen