Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nyman bakom nionde raka segern mot Häcken

IFK Norrköpings absoluta favoritmotståndare i allsvenskan? Helt klart Häcken. Christoffer Nymans 2–1-mål på Östgötaporten gav nionde raka segern sedan 2015. Men Häckens tränare Andreas Alm ser inte Norrköping som ett ”spöke”. – Vi är inte starka nog att vinna borta här i dag. Det är tufft att känna det varje gång, men vi måste vara realistiska, säger Alm.

Christoffer Nyman slog in bollen som gav 2–1-seger hemma mot Häcken.Bild: Stefan Jerrevång/TT
Hemmaförlusten (0–1) mot Sirius i förra omgången var en rejäl missräkning och en motgång som sved i IFK Norrköping.
Ett nytt spel- och resultatmässigt bottennapp accepterades inte.
– Vi studsar tillbaka efter besvikelsen senast. Alla stora segrar – och jag skulle vilja säga att det är en stor seger att slå ett Häcken i den form de är i – gör att laget blir bättre och bättre, säger Norrköpings manager Jens Gustafsson.
Han manade på från start. Konstant. Budskapet? Ös på med fart och många spelare. Det var inga problem att höra ordergivningen, för samtidigt pågick hemmasupportrarnas 20 minuter tysta protest i den pågående konflikten med ordningsmakten.
Mummel och en och annan applåd ersatte det annars taktfasta sjungandet på ståplatsläktaren Curva Nordahl.
Med ett undantag: Jublet i elfte minuten.
Simon Skrabb kom fram längs vänsterkanten. På det låga inlägget styrde Jordan Larsson från nära håll in 1–0 – hans nionde mål hittills i årets allsvenska.
Skrabb, den vänsterfotade finländske landslagsmannen, höll på att bli arkitekten bakom ännu ett mål före pausen, men Christoffer Nymans nick smet utanför.
Häcken saknade inte kvitteringsmöjligheter. Nasiru Mohammed var ytterst nära 1–1 efter väggspel med Alexander Jeremejeff men Isak Pettersson hann ut och täckte.
Jeremejeffs analys i C Mores halvtidsintervju:
– Det är jämnt. De har lägen, vi har lägen. Det är två lag som vill spela fotboll. Det är en bra match.
Jovars.
Och inte blev den sämre.
Norrköping tryckte på för 2–0, Häcken varvade med fina lägen till kvittering och så där böljade det fram och tillbaka.
Målet i 70:e minuten, som där och då såg ut att bryta Häckens långa svit av förluster mot Norrköping, var Gustav Berggrens första i allsvenskan. Mittfältaren hittade en lucka till vänster om skymde Pettersson och bredsidade in kvitteringen.
Men glädjen blev kortvarig.
Sead Haksabanovic hade varit inne på planen i någon minut när hans låga, hårda inspel styrdes in av Christoffer Nyman.
– Han visste att jag ville ha bollen på första (stolpen) och det fick jag. Vi ville göra en riktig bra match hemma efter förlusten i förra matchen och det tycker jag att vi gjorde. En jätteskön seger, säger Nyman.
Starkt försvarsspel och fina målvaktsprestationer såg till att matchen inte kryddades med fler mål. Men det var nära. Flera gånger. Och närmast av dem alla var Jordan Larsson när han prickade ribbans underdel och Häckens inhoppare Kwame Kizito.
Nicken i slutminuterna hade varit en klockren VAR-situation om tekniken brukats i allsvenskan. Var bollen över linjen innan Isak Pettersson styrde undan den? Det tyckte inte domaren Martin Strömbergsson.
Inte heller Alm:
– Jag har sett situationen visad från en kamera bakom målet. Jag tycker inte att det är mål. Domaren och målvakten gjorde jättebra insatser.
I och med segern står Norrköping och Häcken på 24 poäng, men Norrköping har en match mer spelad.
Fakta

Norrköpings segersvit mot Häcken

2015

30 april: Häcken–IFK Norrköping 0–2.

4 oktober: IFK Norrköping-Häcken 3–1.

2016

9 april: Häcken–IFK Norrköping 1–2.

10 augusti: IFK Norrköping–Häcken 3–1.

2017

23 april: Häcken–IFK Norrköping 1–2.

19 september: IFK Norrköping–Häcken 4–1.

2018

15 juli: IFK Norrköping–Häcken 2–1.

10 november: Häcken–IFK Norrköping 0–1.

2019

7 juli: IFK Norrköping–Häcken 2–1.

Gå till toppen