Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Uppgifter om dödade civila i Nigeria

Minst 13 civila dödades av misstag när Nigerias flygvapen attackerade vad de trodde var jihadister i en by cirka fem mil från den oroliga delstaten Bornos huvudstad Maiduguri, uppger bybor och en säkerhetskälla.
Minst 13 civila dödades av misstag när Nigerias flygvapen attackerade vad de trodde var jihadister i byn Gajiganna cirka fem mil från den oroliga delstaten Bornos huvudstad Maiduguri, uppger bybor och en säkerhetskälla.
– Vi förlorade 13 personer i bombardemanget när många människor försökte fly från striderna mellan rebeller och militären, säger en bybo.
– Många personer skadades i attacken, fortsätter han.
Händelsen inträffade när IS-kopplade jihadister attackerade en militärbas i området.
Flygvapnet säger att inga rapporter om dödade civila kommit in, men en säkerhetskälla i Maiduguri bekräftar att mellan 13 och 16 civila dödats. Han säger att de civila trotsat militärens stränga order att hålla sig inomhus.
– Några av byborna började springa iväg från sina hem när stridsflygplanet bombade terroristerna.
Gå till toppen