Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

VM-brons till Dackhammar på Marstrand

Först körde Nicklas Dackhammar hem ett VM-brons i seglingstävlingarna på Marstrand. Men det var inte slut där för svensk del. Publiken fick även se Anna Östling försvara förra årets titel på damsidan när skepparen och hennes besättning säkert seglade hem årets final i Nordea Womens Trophy.

Nicklas Dackhammar och hans Essiq Team firar bronsmedaljen på Marstrand.Bild: Mathias Bergeld/Bildbyrån
Det blev inget VM-guld på hemmaplan för Nicklas Dackhammar och hans besättning. Men seglingstävlingarna på Marstrand slutade trots det i jubel för Dackhammar, som körde hem en VM-bronsmedalj på hemmaplan.
”Varje gång man närmar sig land hör man jublet och det stärker en verkligen. Det är jättespeciellt att segla hem ett VM-brons hemma på Marstrand”, säger skepparen i ett pressmeddelande.
I semifinalen förlorade skepparen och hans besättning i Essiq Team mot nyzeeländaren Phil Robertson, som vann VM-guld, och även i bronsmatchen var Dackhammar i underläge innan man lyckades vända till seger mot skepparen Torvar Mirsky, Australien.
”Det var extremt tajta race. Mirsky vann första och hade matchpoint direkt. Han ledde även andra racet, men vi kunde segla om precis i slutet och kvittera. Inför tredje och avgörande racet kände vi direkt att vi skulle ha bronset”, säger Dackhammar.
Seglingstävlingarna på Marstrand är en av deltävlingarna på World Match Racing tour.
Även på damsidan blev det svenskt jubel på söndagen. Anna Östling och hennes besättning i Wings blev i fjol historiska när de seglade hem den första titeln någonsin i damklassen på Marstrand.
Och under söndagen säkrade Östling den andra raka titeln genom att besegra Celia Wilson, Nya Zeeland, med besättning med 3–0 i matchseglingen.
”I dag tog vi ganska stabila segrar då vi gjorde tre grymma starter, då är det svårt att ta sig förbi oss. Sen kämpade tjejerna verkligen hela vägen in i mål. Marie (Berg) fick bommen i huvudet i går, men det stoppade henne inte från att tävla fenomenalt under finalen”, säger Anna Östling i ett pressmeddelande.
Gå till toppen