Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bekräftat: Pontus Jansson byter klubb

Ex-MFF:aren lämnar Leeds United för ligakonkurrenten Brentford FC.

Pontus Jansson byter klubb för tredje gången sedan han lämnade Malmö FF. Nästa säsong spelar han i Brentford FC.Bild: ED SYKES
Det har ryktats intensivt under den senaste veckan om Pontus Janssons framtid. Under måndagskvällen blev det klart att den förre detta MFF-mittbacken lämnar Leeds United och går till Brentford.
– Det är sådan här fotbollen är. Leeds behövde sälja för att få bättre balans i ekonomin på grund av Financial Fair Play-reglerna och då såg de att de kunde tjäna pengar på mig, säger Jansson till Sportbladet.
Enligt uppgifter betalar Brentford, som slutade på tionde plats i The Championship förra säsongen, runt 65 miljoner kronor för den skånske försvararen.
– Pontus är en riktigt bra försvarare som bidrar med professionalism, attityd och erfarenhet. Han kommer tillföra defensiv robusthet, ledarskapsegenskaper och ett hot på fasta situationer, säger Brentfords tränare Thomas Frank till klubbens hemsida.
En av anledningarna till att Jansson lämnar Leeds, där han hyllats som en kultspelare, sägs vara relationen med Leeds Uniteds tränare Marcelo Bielsa.
– Jag har alltid gillat att ha en nära relation med min tränare. Som jag haft med Rolle Nilsson eller Rikard Norling till exempel. Det har inte varit lika lätt med Bielsa och där är språket en orsak, säger Jansson till Sportbladet.
Pontus Jansson lämnade MFF för Torino år 2014. 2016 gick han till Leeds på lån och året senare köpte klubben loss honom. Jansson spelade 39 av 46 ligaomgångar förra säsongen när Leeds slutade på tredje plats. Klubben var nära att gå till en play off-final på Wembley men förlorade semifinalen mot Derby County som Jansson missade på grund av skada.
Brentford förväntas spendera en hel del pengar under sommaren i jakten på uppflyttning till Premier League. Klubben flyttar dessutom in på sin nya hemmarena från och med sommaren 2020. Jansson har skrivit på ett kontrakt över tre år med en option på ytterligare ett år.
Pontus Jansson spelade nästan 100 matcher för Malmö FF och var med om att vinna SM-guld under jubileumsåret 2010.
Gå till toppen