Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Finfint förvaltningsresultat för Wihlborgs

Fastighetsbolaget Wihlborgs redovisar ett förvaltningsresultat om 467 miljoner kronor i andra kvartalet, vilket kan jämföras med 354 miljoner i motsvarande period i fjol.

Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.Bild: Peter Westrup
Hyresintäkterna ökade samtidigt till 757 miljoner kronor, jämfört med 662 miljoner i andra kvartalet 2018.
Driftöverskottet noteras till 563 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 497 miljoner i fjol.
– Vi inledde året starkt och den fina utvecklingen har fortsatt. Vi ser en fortsatt god ökning av hyresintäkterna, ett stigande driftsöverskott och ett förvaltningsresultat som under andra kvartalet ökar med hela 32 procent, skriver Ulrika Hallengren i vd-ordet.
Hon skriver vidare att Wihlborgs WIHL projektinvesteringar ligger kvar på rekordnivå samt att bolaget tecknar fler nya hyreskontrakt än någonsin. Under första halvåret 2019 har totalt transaktioner till ett värde av 4,4 miljarder kronor gjorts.
Investeringar i fastighetsbestånd ökade under första halvåret till 807 miljoner kronor, jämfört med 543 miljoner under första halvåret förra året.
– Efter ett antal större transaktioner, och efter att vi under kvartalet betalat utdelning till aktieägarna, är nu vår belåningsgrad drygt 55 procent. Vår ambition är att denna under kommande kvartal ska sjunka, och mot bakgrund av en god soliditet på över 35 procent och inte minst en mycket stark räntetäckningsgrad på 6,3 gånger står bolaget på en god finansiell grund, skriver Ulrika Hallengren i rapporten.
Resultatet efter skatt försämrades något till 616 miljoner kronor, jämfört med 620 miljoner i jämförbart kvartal i fjol.
Värdeförändringarna på fastigheter var 204 miljoner kronor, medan de för derivat noteras till minus 135 miljoner.
Gå till toppen