Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lindahl lämnar återbud till bronsfirande

På måndagen firas damlandslaget på Götaplatsen i Göteborg. Men en av de största bronshjältarna dyker inte upp. Enligt Svenska fotbollförbundet lämnar målvakten Hedvig Lindahl återbud på grund av familjeskäl.

Hedvig Lindahl är inte med när Sveriges VM-brons firas på Götaplatsen.Bild: Janerik Henriksson/TT
Med sin straffräddning i åttondelsfinalen mot Kanada var Hedvig Lindahl en av dem som gjorde starkast avtryck på Sveriges resa fram till bronset i fotbolls-VM i Frankrike.
På måndagen var det tänkt att hon skulle följa med till landslagets firande på Götaplatsen i Göteborg – men så blir det inte.
Svenska fotbollförbundet meddelar att Lindahl har lämnat återbud och i stället reser hem till England, där hon fram till i våras spelade för Chelsea. Detta på grund av familjeskäl.
Målvakten har tidigare erkänt att det var med blandade känslor hon såg fram emot att ta emot publikens jubel i Göteborg.
– Det är tufft, ”hej då, nu försvinner mamma igen”, sade Lindahl på söndagen och tillade:
– Men samtidigt är det viktigt att träffa dem som har stöttat oss där hemma i Sverige, det känner jag ju. Jag vill visa respekt för alla som har slutit upp kring alla storbildsskärmar och suttit i alla vardagsrum och hejat, alla meddelanden vi har fått och alla filmer de har skickat. Det är klart att jag vill vara där också.
Landslaget väntas landa på Landvetters flygplats vid 12-tiden. Senare på dagen, klockan 17.50, sätter sig spelarna i en öppen buss som åker från nationalarenan Gamla Ullevi till slutmålet Götaplatsen.
Gå till toppen