Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Utländska bilister åter mål för bilinbrott på Center Syd

Trenden med bilinbrott på Center syds parkering fortsätter. Den senaste tiden har det främst varit utlandsregistrerade bilar som valts ut av tjuvarna.

Bild: Bengt Arvidson
Mitt på dagen i fredags slog tjuvarna in den högra framrutan på en spanskregistrerad bil och stal kontanter i både euro och norska kronor samt id-handlingar. Det hände trots att polisen, efter en tid med flera liknande stölder, aktivt haft spaning kring Center Syds parkeringsplatser.
– De lyckades slinka igenom garnen ändå, säger Michael Rydberg, kommunpolis i Kävlinge
Enligt Michael Rydberg inleddes den senaste omgången av stölder kring Center Syds parkeringar kring november förra året. Utvecklingen de senaste månaderna har, liksom under tidigare perioder, gått mot att det är utlandsregistrerade bilar som drabbas.
Enligt Michael Rydberg har även bilar med tyska, norska och danska registreringsskyltar drabbats.
– Vi varnar ju mycket för detta i pressen och det finns skyltning på platsen. Kanske är det att utländska bilister inte är lika uppmärksamma och så läser de förstås inte svensk lokalpress. Så en teori jag har är att de inte fått samma information sm de svenska bilisterna och kanske därför lämnar kvar fler stöldbegärliga saker i bilarna, säger han.
Gå till toppen