Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vittnen söks efter stenkastning mot bil vid Hvilan

Polisen söker vittnen efter flera stökiga incidenter vid Hvilans Naturbruksgymnasium. I söndags fick en bil som kom körande på Malmövägen rutan krossad av en sten.
– Det kan få allvarliga konsekvenser, säger polisen Michael Rydberg.

Bild: Johan Nilsson/TT
Det var vid niotiden på söndagen när en bilist som kom körande på Malmövägen plötsligt hörde en hög smäll. Bakom sig såg föraren hur bilens bakruta hade krossats. Vid hemkomsten hittades en sten i storlek med en pingisboll.
För bara ett par veckor sedan fick en bil framrutan krossad av en tegelsten på ungefär samma plats. Den gången fick föraren splitterskador.
– Det är helt förkastligt detta, nu blev det bara en krossad bakruta, i förra fallet blev det splitterskador. Men sådant här kan medföra att bilen kör av vägen eller krockar med ett annat fordon. De som gör detta inser nog inte vidden av vad som kan hända, det kan få otroligt allvarliga konsekvenser, säger Michael Rydberg.
Under helgen som gick utsattes även lokaler vid Hvilans naturbruksgymnasium för skadegörelse när åtta fönsterrutor krossades. med tanke på det korta avståndet mellan händelserna kan polisen inte utesluta att det finns ett samband.
– Vi söker vittnen kring båda händelserna. Särskilt detta med stenkastning mot fordon är något vi sätter fokus på, säger han.
Gå till toppen