Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Guldlaget på plats i USA – hyllas med parad

Megan Rapinoe med VM-bucklan.Bild: Kathy Willens/AP/TT
USA:s fotbollslandslag är åter på amerikansk mark. Med ett färskt VM-guld i bagaget landade spelarna på flygplatsen Newark utanför New York.
Precis som för det svenska damlandslaget så möttes det amerikanska av jublande supportrar och en röd matta som rullades ut vid planet. Anfallsstjärnan Alex Morgan och turneringens bästa spelare, Megan Rapinoe, var bland de första att kliva ut från planet.
De svenska spelarna, som landade i Göteborg i måndags, var alla iklädda den svenska landslagströjan. De amerikanska spelarna hade på sig varsin svart t-shirt med texten ”World Champions” ovanför fyra stjärnor som symboliserade lagets fyra världsmästartitlar, 1991, 1999, 2015 och 2019.
Till tonerna av bandet Queens ”We Are The Champions” och ”We Will Rock You” firades det på flygplatsen innan spelarna klev på en buss mot New York. På onsdag kommer det att hållas en parad längs Manhattan i guldlagets ära.
USA vann VM-finalen mot Nederländerna i söndags med 2–0.
Gå till toppen